Clatite cu dovlecel

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 20 Ian 2011 | 11595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 2 oua
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • cateva frunze de marar
  • ulei pentru prajit
  • pentru servit:
  • usturoi, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel:

Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid. Amestecam dovleceii cu restul ingredientelor. Mararul il punem tocat. Daca aluatul este prea subtire mai adaugam 1 lingura de faina. Punem ulei in tigaie si cand este suficient de incins punem o lingura cu varf din compozitie. Prajim pana devine auriu pe ambele parti.

Servim cu smantana – daca va place usturoiul puteti pune un catel pisat de usturoi la 4-5 linguri de smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:30

Draga Onesta nu cred ca sunt la fel de buni ca cei proaspeti. Ei lasa multa apa sio proaspeti, dar cand sunt congelati. Pe cei congelati ii pui doar la ciorbe, mancare cu sos...

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:31

Ruxy te servesc cu mare drag!

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:31

Multumesc Miuta!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez si ton